Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 1 MB

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: امسال هم چه دل‌ها که در حسرت زیارت حرم رضوی باقی ماند، از طریق الحسین تا طریق الرضا حکایت یکی بود، جامانده‌ها و دلداده‌هایی که از دور و نزدیک قلبشان را روانه حرم یار کردند تا غم دل‌تنگی را فروبنشاند.

امروز جای‌جای ایران سراسر حزن و اندوه بود، داغ فراق از یک‌سو و غم شهادت عالم آل محمد از سوی دیگر عاشقان اهل‌بیت را سوگوار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زائران و مجاورانی که امروز در حرم علی بن موسی‌الرضا توفیق عرض ارادت داشتند، نایب‌الزیاره همه دوستداران آل علی بودند.

روبروی ضریح که می‌ایستی تازه حرفت می‌آید! از آدم‌هایی که شانه‌به‌شانه هم روبروی ضریح ایستاده‌اند و لب‌هایشان تکان می‌خورد می‌شود این را فهمید؛ هرکسی برای پیدا کردن مسیری برای عرض ارادت، چشم‌هایش تمنا می‌کند.

این حالِ زائران حرم است، از حرم حسینی تا حرم رضوی؛ حکایت عشق و اشتیاق ایرانیانی است که ابتدای دهه آخر صفر جامانده کاروان حسینی (ع) بودند و حالا در حسرت صحن و سرای حضرت رضا (ع) به حال زائران غبطه می‌خورند.

عزاداری مردم در استان‌های مختلف کشورمان در دهه پایانی صفر «نشانه» است، نشانه عمق ارادت مردمی که از جای‌جای ایران دل‌ها را راهی حرم اهل‌بیت کرده‌اند، شیعه و سنی ندارد؛ اینجا محور همه یکی و محبت تام و تمام است.

امسال هم در تعداد معدود موکب‌های مردمی در مسیر حرم رضوی شکل‌گرفته است و به زائران پیاده خدمات ارائه می‌دهند. سرپرست فرمانداری مشهد هم از اسکان زائران پیاده دهه آخر صفر در ۵۱ مرکز اقامتی اضطراری خبر داده است.

گزارش خبرنگاران مهر از حال و هوای سالروز شهادت امام رضا در استان‌های مختلف را در زیر می‌خوانید.

خراسان رضوی؛ دلدادگان اهل بیت در عزای عالم آل محمد (ص)

خیابان‌های منتهی به حرم رضوی مملو از عاشقان و دلدادگان اهل بیت (ع) است، کسانی که پس از مدت‌ها دوری از زیارت و دلتنگی که به‌خاطر شیوع ویروس منحوس کرونا مانع حضور آنان در حرم مطهر امام هشتم شده بود، قدم‌های خود را بلندتر برمی‌داشتند.

هرچند دو سال است مشهد دیگر شاهد حضور میلیونی زائران در دهه پایانی صفر نیست اما شوق خدمت به محبان اهل بیت در مجاوران از بین نرفته و امسال با حضور تعداد بیشتری از زائران، تمام توان خود را برای خدمت به آنان به کار گرفته‌اند.

موکب‌های پذیرایی در گوشه و کنار به چشم می‌خورد، چای، شربت، میوه و غذای گرم در این موکب‌ها آماده و در اختیار زائران قرار می‌گیرد.

امسال مشهد میزبان زائرانی است که با نیتی خالص و دلی مالامال از محبت اهل بیت، پیاده قدم در مسیر نور گذاشته‌اند و با پای پیاده خود را به حریم رضوی رسانده‌اند، پرچم‌های برافراشته در دستان آنان، دستار پیچیده بر سر، کفش‌ها و لباس‌های خاک‌آلودی که غبار راه بر آنان نشسته تا به مشهد برسند و غبار دل بزدایند، زائرانی که جای خالی‌شان در سال گذشته بسیار حس می‌شد،.

مراسم عزاداری روز شهادت امام رضا (ع) امروز در حرم مطهر و نقاط مختلف مشهد و استان با حضور علاقه‌مندان به خاندان عصمت و طهارت برگزار شد. مراسم حرم مطهر رضوی از ساعت ۹ صبح با سخنرانی و بیان «شهادتنامه امام رضا (ع)» توسط آیت‌الله علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی آغاز شد، این مراسم با مداحی و عزاداری امیر عارف تا اذان ظهر به افق مشهد ادامه یافت.

پس از این مراسم، نماز ظهر شهادت امام رضا (ع) در حرم مطهر رضوی اقامه شد و مردم برای مراسم عزاداری چهارپایه‌خوانی با مداحی حاج میثم مطیعی، مهدی میرداماد، مهدی رسولی، مهدی سروری، جعفر ملائکه و دکلمه‌خوانی امیر حسین کرامتی در صحن پیامبر اعظم (ص) آماده شدند.

همزمان با شام شهادت ثامن‌الحجج (ع) نیز مراسم شام غریبان بعد از نماز مغرب و عشا با حضور خدام بارگاه منور رضوی در صحن انقلاب حرم مطهر برگزار می‌شود.

خراسان جنوبی؛ نجواهایی عاشقانه به محضر امام رئوف (ع) / زیارت با پای دل

مگر می‌شود که ایرانی و خراسانی باشی و این روزها دلت هوای صحن گوهرشاد و چشیدن آب از سقاخانه و خواندن زیارت امین الله در صحن انقلاب در رو به روی گنبد طلا را نکند.

مگر می‌شود در آخرین روز از ماه صفر دلت نخواهد در فلکه آب مشهد الرضا (ع) رو به روی گنبد بایستی و دست بر سینه بگویی «أَلسَّلامُ عَلَیکَ یا عَلی اِبنِ موسَی أَلرّضآ أَلمُرتَضی» آری آرزوها زیاد است و موانع هم کم نیست.

لیلا بهمنی از دانشجویان خراسان‌جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از خاطرات بسیار خوب زندگی‌ام شرکت در جشنواره مشاعره رضوی در حدود سه- چهار سال قبل بود که در خراسان جنوبی برگزار شد.

وی بیان‌کرد: به خاطر شرکت در این مسابقه خیلی از اشعار رضوی و ابیات در وصف امام رضا (ع) را حفظ کردم و با خودم زمزمه می‌کردم و تجربه بسیار شیرینی برای من بود. این جوان خراسان‌جنوبی گفت: در حال حاضر که ایام شهادت امام رئوف (ع) است نیز با خودم همان اشعاری که در آن روزها حفظ کرده بودم را زمزمه می‌کنم و چشمانم در حسرت زیارت صحن انقلاب و صحن جمهوری و آزادی خیس از اشک می‌شود.

غلامرضا بیدختی از دیگر شهروندان بیرجندی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نام من با امام رضا (ع) گره خورده است چرا که مادرم مرا غلامرضا نهاد تا خادم و نوکر اهل بیت (ع) به ویژه امام هشتم باشم.

وی با اشاره به اینکه از زمان شیوع کرونا حتی خیلی از شهروندان خراسانی در حسرت زیارت بارگاه امام رضا (ع) و شنیدن صدای نقاره‌های حرم و دیدن پرواز آزادانه کبوتران در حرم هستند، بیان‌کرد: به عنوان مثال خود من چند سال قبل عمل قلب باز کرده‌ام و در ایام کرونایی باید مراقبت بیشتری از خودم داشته باشم و نمی‌توانم به زیارت بروم.

این شهروند خراسان‌جنوبی با بیان اینکه خیلی از افراد در ایام شهادت امام رضا (ع) دوست دارند، زائر ایشان باشند، یادآور شد: همیشه در چنین روزهایی به یاد ایام کودکی‌ام می‌افتم که سفر بسیار سخت‌تر از امروز بود ولی مردم مشتاقانه و از سر ارادت و با اتوبوس‌هایی که شاید امکانات چندانی نداشتند راهی مشهد می‌شدند.

وی یادآور شد: ان شاء الله کسانی که توفیق عرض ارادت با امام هشتم را در جوار بارگاه ایشان را پیدا کردند نایب الزیاره ما باشند و از طرف ما نیز عرض سلامی خدمت مولا داشته باشند.

خراسان شمالی؛ اندوه جاماندگان حرم امام رضا (ع) / شیعه و سنی در غم امام هشتم

همواره سالروز شهادت امام رضا (ع) برای خراسانی‌ها دارای یک غم و اندوه بزرگ است، حس از دست دادن امام هشتم عذابی است که خراسانی‌ها بیش از سایر مردم ایران آن را می‌چشند؛ از سوی دیگر این روز یادآور پایان ماه‌های محرم و صفر است و از این رو نیز عزاداران حسینی نمی‌خواهند ثانیه‌ای از آن را از دست بدهند.

عزاداری و عرض ارادت به امام رضا (ع) در خراسان شمالی هیچ قشری نمی‌شناسد؛ پیر و جوان، زن و مرد و حتی شیعه و سنی، همه و همه قلبشان برای حضور در حرم مطهر رضوی در شهادت این امام عزیز می‌تپد.

از این رو ابتدا به سراغ برخی از اهالی و علمای اهل سنت خراسان شمالی رفتیم و از آن‌ها پیرامون حسشان نسبت به علی بن موسی‌الرضا سوال کردیم.

امان دردی آخوند یزدانی، یکی از علمای اهل سنت در خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اهل‌بیت (ع) از جایگاه معنوی ویژه‌ای برخوردارند. مسئول کانون خادم یاری امام رضا در مسجد جامع ابوحنیفه اهل سنت بجنورد ادامه داد: عشق و احترام امام رضا (ع) مانند دیگر ائمه بزرگوار در دل مردم اهل‌سنت جا دارد.

وی افزود: تکریم، توسل و محبت اهل بیت (ع) از جمله اصول توصیه شده از سوی پیشوایان اهل سنت است و در بین پیروان اهل سنت، اهل بیت حضرت رسول اکرم (ص) جایگاه ویژه‌ای دارند.

آخوند یزدانی تصریح کرد: اولیای خدا شفیع ما هستند و زیارت آن‌ها در دین ما مورد تأکید قرار گرفته و رهبران ما به زیارت آن‌ها توصیه کرده‌اند زیرا آثار این زیارت بر جامعه و اتحاد مذاهب و گروه‌های قومی و مذهبی بسیار تأثیر دارد.

این عالم اهل سنت خراسان شمالی بیان داشت: اهل سنت خراسان شمالی احترام ویژه‌ای برای اهل بیت عصمت و طهارت (رضی الله عنه) قائل هستند و به همین سبب برای عرض ادب خدمت نوه بزرگوار پیامبر مکرم اسلام (ص) هر ساله در ایام شهادت امام رضا و رسول اکرم (ص) به مشهد و زیارت بارگاه حضرت امام رضا (ع) مشرف می‌شوند.

آخوند عبدالله خوش‌نظر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بر اساس فرموده رسول خدا، قرآن و اهل بیت جدای از هم نیستند. این عالم اهل تسنن تصریح کرد: ما جماعت اهل سنت نیز با پیروی و توجه به این حدیث گرانقدر، مقام اهل بیت به خصوص امام رضا (ع) را گرامی می‌داریم.

سمنان؛ میزبانان زائران رضوی در سوگ اختر هشتم / برپایی موکب‌ها

خیمه عزاداری ماه صفر اینجا یک بار دیگر با حضور مردم برپا شد آن هم در سالروز شهادت اختر هشتم؛ دردانه‌ای که مردم استان سمنان مُهر افتخار میزبانی و خادمی زائران را دارند از ایوان کی و گرمسار تا میامی و فرومد، خاک پای مسافرانش را طوطیای چشم می‌کنند.

مردم دار المرحمه سالانه میزبان ۲۰ میلیون زائر رضوی است و امروز برایشان روز ویژه‌ای است، سالروز شهادت اختر هشتم (ع) همان غریبی که برای رسیدن به ضریح طلایش باید از دیار قومس گذر کرد و به خراسان رسید به مشهد الرضا (ع) و برای این مردم چقدر ویژه است مراسم سالروز شهادت امام رضا (ع).

مردم استان سمنان سیاهپوش در قالب هیئت‌های عزاداری و موکب در مساجد و مدارس و فضاهای باز با رعایت مسائل بهداشتی سالروز شهادت امام مهربانی‌ها را عزاداری کردند. هیئت‌های عزاداری در مساجد روضه خوانی سر دادند و اطعام نیازمندان را که از امام مهربان آموختند، به منصه ظهور رساندند، امامی که ضامن است و مردمی که گوشه چشمی به این ضمانت دارند.

مردم استان سمنان سیاهپوشان در سوگ مهربان مردی هستند که نوکری زائران را افتخار خود می‌دانند و معتقد هستند که خادمی امام رئوف فقط کار کردن در کفشداری و رواق‌های حرم مطهرش در مشهد الرضا (ع) نیست بلکه زدودن خاک از کفش یک زائر و دادن یک استکان پای گرم به مهمانان آقایشان هم افتخار خادمی حرم است. حرم امامی که خودش مهربان است و ملتمسان دعایش هم مهربانی را از او آموخته‌اند و بی جهت نیست که به مردم استان سمنان مردم دیار المرحمه می‌گویند مردمی که مرحم زائران رضوی را بر پیشانی دارند.

موکب‌ها این روزها به صورت صوتی، روضه خوانی و مرثیه سرایی را به شهرهای استان سمنان هدیه داده‌اند. امسال همچنین بسته‌های معیشتی هم به همت هیئت‌های مذهبی به راه است و کم کم به دست نیازمندانی می‌رسد که در طرح‌های مسجد و محله محوری شناسایی شده‌اند به خصوص این روزهای اول مهر، طعم شیرین کمک‌های مردمی با گوشه چشمی به لوازم التحریر و نیازهای مدرسه همراه شده است.

این مردم امروز عاشق تر شده‌اند چرا که عاشقی را از امام رئوف آموخته‌اند مردمی که هنوز هم وقتی نام امام رضا (ع) می‌آید به سمت بارگاهش می‌ایستند و سلام می‌دهند و خراسان را در همسایگی دیار قومس، بسیار نزدیک به مشهدالرضا (ع) می‌بینند، امروز انگار آسمان استان سمنان و خراسان به هم دوخته شده است آن هم با اسم رمز رضا (ع).

گلستان؛ ارادت خالصانه اهل سنت به امام رئوف

ترکمن‌های اهل سنت استان گلستان، عشق و محبت واقعی و خالصانه ای به اهل بیت پیامبر و خصوصاً امام رضا (ع) دارند و در همین رابطه با رفتن به زیارت و توسل به امام رضا (ع)، پخت غذای نذری و تلاوت قرآن در روز شهادت امام، محبت خود را به ضامن آهو نشان می‌دهند.

ارادت شیعیان و اهل‌سنت به اهل‌بیت پیامبر گرامی اسلام و به‌صورت ویژه امام رضا (ع) که حرم مطهر ایشان در کشور ما قرار دارد می‌تواند منشأ خیرات و برکات زیادی باشد که مهم‌ترین آن وحدت هرچه بیشتر اقشار مختلف مسلمانان در کشور و ناامید کردن دشمنان اسلام است.

سیروس کَمی از فعالان فرهنگی شهرستان بندرترکمن به خبرنگار ما گفت: امام رضا (ع) مورد علاقه خاص اهل سنت است. خانواده‌های ترکمن نام زیبای رضا، علیرضا، محمد رضا و مانند آن را برای فرزندان خود انتخاب می‌کنند و این موضوع حکایت از عمق محبت آنها به امام رضا (ع) دارد.

کَمی تصریح کرد: اهل سنت استان گلستان در روز شهادت امام، غذای نذری می پزند، قرآن می‌خوانند و صدقه می‌دهند و اجر معنوی کارهای خیر را به روح امام هدیه می‌کنند.

مدیر حوزه علمیه قره ماخر داشلی برون هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از پیامبر بزرگ اسلام (ص) روایت شده است که در آینده پاره‌ای از بدن من در خراسان به خاک سپرده می‌شود، هر شخصی که مزار پاکش را زیارت کند از گناهانش پاک شده و غم و اندوهش برطرف می‌شود.

امام جمعه موقت مراوه‌تپه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این مطلب که اهل‌سنت ارادت خاصی به امام رضا (ع) دارند اظهار کرد: علمای اهل‌سنت قبل از اعزام به مکه به زیارت امام رضا (ع) در مشهد مشرف می‌شوند و سلام امام رضا (ع) را به پیامبر اسلام می‌رسانند.

ناصرمحمد آخوند قزل افزود: امام رضا (ع) با استدلال‌های برجسته خود تمام شبهات را برطرف کرده و تمامی فرق را قانع می‌کردند. مشروح گزارش مهر را اینجا بخوانید.

تصاویری از عزاداری سالروز شهادت امام رضا (ع) در استان‌ها

کد خبر 5321757

منبع: مهر

کلیدواژه: شهادت امام رضا ع مشهد حرم رضوی زائران حضرت امام رضا ع ویروس کرونا شهادت امام رضا ع آمار کرونا بوشهر زلزله واکسن کرونا کرمانشاه عزاداری 28 صفر مشهد مراسم عزاداری رحلت پیامبر اکرم ص خراسان رضوی گرگان ایلام خبرنگار مهر اظهار گفتگو با خبرنگار مهر سالروز شهادت امام رضا روز شهادت امام رضا مردم استان سمنان خراسان جنوبی خراسان شمالی امام رضا اهل سنت حرم مطهر امام هشتم عرض ارادت امام رئوف حرم رضوی استان ها ویژه ای موکب ها اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۶۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشییع و تدفین چهار شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق(ع) در استان کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان در ایام شهادت امام جعفر صادق علیه السلام چهار شهید گمنام در استان کرمان تشییع و تدفین خواهند شد.

سرهنگ محمود مهدوی فرد عصر امروز، هشتم اردیبهشت ماه در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان کرمان از تشییع و تدفین پیکرهای مطهر شهدا در ایام شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام خبر داد و افزود: ۲۳۱ نقطه از استان برای میزبانی از شهدای گمنام درخواست دارند.

وی بیان کرد: از هشت مکانی که سال گذشته مصوب شده بود، چون ساخت و ساز اولیه یادمان در سه نقطه انجام شده، پیکرهای مطهر شهدا در این نقاط تدفین می‌شوند که شامل کوهپایه کرمان، سیرجان و رفسنجان است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان گفت: در حال حاضر ۱۴۵ یادمان شهدای گمنام با ۳۲۲ شهید در استان کرمان وجود دارد.

همچنین محمدمهدی فداکار باستاندار کرمان در این جلسه اظهار کرد: مکان‌های عمومی مانند معراج شهدا، یادمان‌ها، ساختمان‌های بسیج در شهرستان‌ها که پاتوق اعزام رزمندگان دوران دفاع مقدس بوده، ثبت ملی شود.

وی بیان کرد: برنامه‌های اختصاصی، دیدار با خانواده معظم شهدا، حضور راویان برای جهاد تبیین، تبلیغات محیطی و تجلیل از پیشکسوتان و جانباران به‌مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر در استان کرمان برگزار می‌شود.

استاندار کرمان همچنین از شهدای گمنام به‌عنوان عزیزان مردم نام برد و بر تکریم و احترام آنها تاکید کرد و ادامه داد: باید ابتدا یادمان شهدای گمنام ساخته شود و بعد شهید را دفن کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • تشییع و تدفین چهار شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق(ع) در استان کرمان
  • کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است
  • تشییع دو شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق (ع) در قم
  • سلام دختران فوتسالیست چادرملو به لیگ برتر
  • تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی
  • زورخانه حیدر کرار بندرعباس میزبان عاشقان ورزش زورخانه‌ای
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور